En oväntad vecka

Idag blir vår fina Siri en vecka gammal och denna vecka har varit minst sagt omtumlande. I fredags, för en vecka sedan skulle jag precis göra frukost och åka iväg till jobbet när plötsligt vattnet gick - 25 dagar för tidigt? Vad är detta? Åkte in till förlossningen och fick bekräftat att vi skulle bli föräldrar redan samma dag. Galet! Och fantastiskt! ♥ Så kl. 16.20 kom vårt mirakel, 3110 g och 49 cm lång! 
 
Trots hennes tidiga ankomst så mår hon bra och det känns konstigt att hon egentligen skulle ligga i min mage i en månad till. Vi fick tillbringa fem dagar på special-bb, för observation. Efter lite turbulent blodsocker och några sömnlösa nätter fick vi äntligen komma hem och njuta av vår familjelycka!
 
Älskade, fina du. 
 


Vår älskade Siri

I fredags, Nästan 4 veckor för tidigt, bestämde sig vår efterlängtade & älskade Siri att komma till världen!

3110 g och 49 cm lång och alldeles underbar! Dock finns det en anledning till att man ska ligga i magen hela tiden och gör man inte det så kan man vara lite för trött för att klara av att äta på egen hand, hålla värmen eller gå upp tillräckligt i vikt och därför är vi nu mer eller mindre inflyttade på special-bb, på obestämd framtid. Vi gör små framsteg varje dag & kämpar på för fullt!Min "första" fotbollsmatch

Andra semesterveckan fortsätter att passera och jag hänger inte riktigt med. Igår blev det i alla fall en tripp till Norrköping, för att besöka Emma och Henke och (ja, det är sant!) gå på min första fotbollsmatch. Norrköping mötte Göteborg, på ett väldigt regnigt och mållöst Parken. Det var faktiskt inte så tokigt, inte alls. 
 
*Däremot mycket tveksam till att det blir ytterligare en match, innan bebis bestämmer sig för att komma ut. För min svank höll bokstavligen på att ta livet av mig. Aj.. 
 
Idag är min finaste Tobias iväg och kör halkbanan! Yeey, jag är stolt! 
Nu går det verkligen framåt och vem vet, kanske slipper vi övningsköra till förlossningen? ;-)


Dagsutflykt till bergs slussar

Idag blev det en mysig dag ute i Bergs slussar! Vädret var något misstänkt, men väl där ute så sprack det upp och blev en riktigt fin sommardag. Många båtar som slussade och barn som badade. Jag har inte ens badat i år, vilket är katastrof - men jag kände åtminstone på vattnet och det var inte alls speciellt kallt. Precis vid vattenkanten, i alla fall.  
 
Imorgon är det sista dagen på första semesterveckan och veckan har ägnats åt väldigt mycket vila, tyvärr. Jag trodde kroppen skulle vara lite piggare, men det är bara att inse att så inte är fallet. Tråkigt dock, eftersom jag vill hitta på så mycket som möjligt nu under semestern. Det får bli korta dagsutflykter istället, vilket i och för sig är hur mysigt som helst. Speciellt nu när jag inte behöver köra så mycket längre. Underbart! 


Kusinträff i stugan

 
För några helger sedan hade vi lite kusinträff uppe i stugan! Det var mysigt och det är verkligen inte ofta vi ses. Det blev lite grill och bebismys. Och födelsedagsfirande för mamma ♥ Jag skulle gärna ha all släkt samlade inom åtminstone ett och samma län, så man får passa på att njuta lite extra när det väl blir så. Även om det bara är för en helg. 
 
När dem begav sig hemåt, blev det film- och brasmys (mitt i juli - men vad gör väl det?)
Planen var också att tillbringa några nätter där under semestern, men vi får se vad orken går med på. 


Lite smått och gott

Lite smått och gott har jag hunnit med under min bloggtorka (som verkar vara mer eller mindre permanent nu för tiden, sitter dock aldrig vid datorn och är inte helt förtjust i blogg-appen) 
 
Vi har varit på ullared, vilket känns som en riktig bedrift! Cred till mig. Och mitt sällskap, haha. Mamma & Tobias fick vara följeslagare och sedan for vi på en roadtrip som varade i nästan exakt 12 timmar från dörr och åter till samma dörr. Inte allt för dåligt! Hittade "mycket bra att ha-saker" och dubbelt så mycket "onödigt, men bra att ha iallafall-saker" Tjänade nog en slant på den resan, må jag tro. Även om det verkligen inte kändes så i kassan. 
 
Sedan har vi varit hemma på den årliga marknaden i Malmköping. Inte helt 100 att gå omkring där, mer eller mindre höggravid bland värme och trängsel - men det gick! Och även gjordes några fynd. Det är alltid lika skönt att komma dit och känna in lugnet, bli avslappnad och hämta ny energi. 
 
Förövrigt peppas det en del Lasse nu! Skivorna har blivit lite dammiga på senare dagar, 
så bäst att piffa upp minnet lite. Och stämningen. Vad vore en sommar utan Lasse?


För att jag fick finbesök

 
Igår hade jag finbesök här i Linköping. Johanna och Peps kom in och myste med oss! Efter några timmars prat och olyckor som kunde ha blivit förödande på min vita inredning (hihi. hur ska detta gå?) tog vi en promenad neråt stan. I vanlig ordning stannade vi i domkyrkan, tände ett ljus och sände en tanke till de högre makterna innan vi gick vidare för lite mat och en efterlängtad chailatte på EH. Mumma! 
 
 
Idag har vi haft svärföräldrarna på besök, det blev en tur på stan och åt god mat på storan och såklart efterrätt på Bosses. Däremot är min ork som bortblåst och jag är inne i en riktig sovarperiod just nu. Känns lagom roligt på semestern, men det är kanske bäst att lyssna på kroppen. 
 
Igår blev det en efterlängtad OCH VÄLBEHÖVLIG spabehandling, med bodyscrub och massage samt insord med massa härliga oljor som ska hålla bristningarna borta! Vi får väl se om de gör något verkan! Gudomligt var det iallafall, men det blir snäppet skönare om man kan ligga på mage... 


Ny vecka, igen!

 
Idag går vi in i v. 35 ♥ Inte långt kvar, men nu får tiden gärna gå lite snabbare! Nu är det mest tungt och slitsamt. Och jag är så galet trött! Känner mig mer eller mindre som en kylskåp och bättre blir det inte. Pust! Magen är gigantisk nu. Gårdagens besök hos BM blev helt klart godkänt och nu är det bara två besök kvar innan BF.
 
Fingrarna har kliat under hela graviditetet - bebiskläder är SÅ söta! Nu är det dock köpstopp på den fronten. Och andra viktiga saker är i stort sett också inhandlade. Så, jag antar att vi är redo nu.. Om man nu kan bli det? Bara att invänta nedkomsten! 


RSS 2.0