På mina lediga dagar..

Godmorgon världen,
vilken underbar dag! (=ledig dag!)

De få dagarna som man har, gäller att ta tillvara på - så hittills har jag:

I tisdagskväll, efter jobbet kom Linda och Gustaf hit och drack vin med mig, vilket var grymt trevligt! Länge sedan jag skrattade så mycket, även om vinet säkert gjorde sitt.

Framåt 03:30, när mina ögon gick i kors av trötthet,
ramlade dem hemåt. Fint!

Gårdagen börjades med brunch med Linda och en sprängande huvudvärk. Det var länge sedan! Kändes bra. Tillbringade resten av dagen i shoppingandan, på inredningsjakt! Badrummet fick sig en make-over i turkosblås tecken. Inte färdig, men nöjd.

Jag fyndade även lite på rean, alltid lika bra för plånboken.



Mot kvällskvisten igår kom äntligen sambon hem, efter att ha lämnat mig ensam i ett par, tre dagar. Mysigt att ha honom hemma igen! Vi gick ut och åt god mat och sedan avslutade med sista Harry Potter på BIO, som höll upp till mina förväntningar! Tummen upp.

Mycket fina lediga dagar, än så länge!


Fjädrar..



Vår första tomat!

Hej,

På tal om gröna fingrar så köpte vi (läs: sambon) en tomatplanta till vår balkong. I Växjö hade ju ett litet land, där vi planterade morötter och lite och nu när man "bara" har balkong så får man göra det bästa av situationen.

Och vet ni vad?

VI HAR FÅTT VÅR FÖRSTA TOMAT!



Ha, okej. Det kanske inte är så imponerande,
men jag är stolt. Önskar att vi hade en paprikaplanta också.

Speciellt med tanke på att jag råkade ha sönder plantan på väg hem från affären, så den gick av. Den kvisten stoppade vi bara ner i jorden bredvid, och det är på den tomaten sitter! Tålig planta, minst sagt.


Gröna fingrar?

Hej,

Jag och min sambo försöker skapa oss gröna fingrar, jag tycker det är himla fint med blommor och gröna växter - men har egentligen aldrig haft något intresse för det.

Varför ärvde jag inte det intresset från dig, pappa?

Hur som helst så är jag nu mitt uppe i att skapa minibebisar till mina paradisträd som jag har i vardagsrummet. Jag är inne på mitt andra försök, eftersom mina kära hårbollar spred ut de förra bebisarna i hela lägenheten.

Men skam den som ger sig.



Terrordådet i Norge



Bild lånad från Aftonbladet.se

93 människor har mist livet. 19 människor är kritiskt skadade och kämpar för sina liv och 5 personer saknas fortfarande. Hur är detta möjligt? Hur kunde det hända? Det är så orättvist. Och en så stort tragedi.

Mina tankar går till alla anhöriga till de drabbade ♥


Avnjuter en ledig dag

Hej,

En ledig dag! Underbart. Tog en grymt lång sovmorgon, en ännu längre dusch och sminkade mig för första gången på en evighet. Skönt att få känna sig någolunda fräsch! Efter en härlig frukost tog jag en sväng ner på stan.

Till min förvåning är många affärer
stängda på söndagar, under julimånad?

Trist.

Hittade dock lite smått och gott ändå! Speciellt en vit, virkad klänning som jag varit på jakt efter länge. Testat många, men har den inte suttit som en sopsäck, så har den inte funnits i min storlek eller prisklass. Nu hittade jag denna på rean, 149:- Jag gillar't!



Förutom denna så hittade jag även en bikini, en ny maskara och lite nagellack. Kändes skönt att tillfredställa shoppingtarmen lite, inte ens det hinns med nu under sommaren. Jobb, jobb och åter jobb.

Är dock 4 dagars ledig nu onsdag-lördag
och då blir det lite roadtrips! Fint.


Blixtar och dunder

Godmorgon,
.
Vilka åskoväder det har varit de två senaste nätterna! Häftigt, men sjukt läskigt. Åska är så fantastiskt mäktigt. Och på tal om något annat som också är sjukt läskigt - händelsena i Norge!
.
Hur är detta möjligt?
Mina tankar går till de drabbade där ♥
.
Annars andas och sover jag fortfarande jobb, därav uppdateringen. Finns liksom ingenting att säga - samma sak varje dag. Och ja, det är ungefär lika tråkigt som det låter tyvärr. Men imorgon har jag en ledig dag och då ska det njutas till fullo.
.


Till svärmor & svärfar

Det är fler än vi som är katt-tokiga i vår närhet. Sambons föräldrar hade också två små sötnosar som förgyller deras vardagar.. Den ena något keligare än den andra, som inte ens ville visa sig när vi var på besök sist.

Därför fastnade bara en av dem på bild,
men lika söt är den för det!




På semster i Sörmland

Förra veckan var vi på lite rehabsemester i Sörmland och den lilla, lilla staden Malmköping - där min sambo har sina rötter. Tre dagars vila stod på schemat och dagarna tillbringades i det gröna och plockade smultron eller i en hammock läsandes en bok! Välbehövligt, åh ja!

Såhär bra hade vi det:



Lugnt, skönt och grönt



Jag är fortfarande lite hängig, feberfrossa och kallsvettas om natten för att sedan på dagen känns mig något skaplig. Vilket är oerhört störande - för jag är inte tillräckligt sjuk för att ligga i sängen hela dagen, samtidigt så känner jag mig inte riktigt pigg för att orka med 13 timmars arbetspass imorgon. Pust.

Sambon och jag har förövrigt påbörjat Änglagårds-marathon här idag. Ettan är färdig, och vi ska strax starta den andra filmen! Hör och häpna, så hade han aldrig sett dessa filmer tidigare. Det är ett måste! Så, sagt och gjort.

Och på tal om något helt annat så har min fina vän Anna kommit in på univeristetet här i Linköping, så till hösten flyttar hon hit! Vilket ska bli så roligt! Bekantskapskretsen är ju fortfarande något begränsad här i staden, så det är väldigt omtyckt!


Familjemiddag på Platå!

Hej,

Igårkväll var hela familjen här (när hände det sist?) för att fira mammas födelsedag!
Något i efterskott.

Vi gick till Platå och åt en av de godaste plankstekarna någonsin! Mums! Vädret var på vår sida, det var en helt underbar måndagskväll och Linköping lever upp. Det är så mycket folk i rörelse, oavsett om det är vardag eller helg. Underbart!



På promenad i Norrköpings Folkets Park,
någongång i förra veckan..



I övrigt andas jag jobb. Sover jobb och äter jobb. Det är helt stört och jag har nog aldrig varit så här utmattad tidigare. Fritid är något som jag nästan glömt bort och jag längtar så efter både lite egentid och umgängestid! En dag i taget, så ska nog även detta gå.


Minigolf i Folkets park

Under semestern (som nu är ett minne blott!) blev det ett besök till Norrköping och Folkets Park för lite minigolf-spel. Jag gick ut hårt och höll en andra plats länge, men störtade sedan ner till en snopen sista plats!

Inte helt okej, inte någonstans faktiskt.
Och jag förväntar mig en revans inom en snar framtid!



Små inredningsdetaljer..

Hej,

Inne på min sista lediga dag. Behöver jag nämna att ångesten är på besök? Åh, vad det har varit skönt med lite semester! Tyvärr är det också väldigt lätt att få mersmak..

Vi har hunnit med en hel del, och framförallt
har jag hunnit med att återhämta mig! Pepp, nya tag!

Igår vaknade min kreativa sida till liv, vilket den gör nångång ibland, mer sällan än ofta. Gårdagens pysselknåp bestod i att byta ut tråkiga förpackningar i skafferiet till fina glasburkar.

Åkte iväg på en shoppingtur och hittade allt material som behövdes och resultatet blev såhär:



Jag är nöjd. Och det så mycket roligare ut! Fler glasburkar är att vänta, helt klart. Jag måste bara få lite mer lön först, haha. Dock kändes det väldigt tråkigt att sätta in dem i skafferiet sedan, eftersom de inte syns där.

Så jag hittade en annan lösning: På köksstegen!





Idag har vi dessutom haft storstäd här hemma, så nu trivs jag! Ordning och reda får mig att må bra. Det luktar gott, var sak på sin plats. Precis som det ska vara!

Nu kan jag koppla av i soffan resten av kvällen,
har redan laddat upp med ett besök på hemmakväll. MYS ♥


Weekend söndag-tisdag



På minisemester i Sörmland ♥


Ullaredsfynd!


Huset på bilden är något jag varit på jakt efter länge,
och vart hittar man det? På Ullared såklart.


Världens skönaste lurv-filtar! Fick en i julklapp av mamma,
men den har katterna tagit över. Den här är MIN. Bara min.


Jag är en riktig sucker för vita kökssaker, med text på.
Dessa föll mig mycket bra i smaken.


En underbar skylt som pryder köksdörren,
välkomna in!


.. Och spislock av den romantiska stilen!
De förra var något sönderbrända, bättre lycka med dessa.

Några av sakerna som fick följa med mig hem efter utflykten till Ullared. Jag är lite besviken på inredningsavdelningen, det fanns inte lika mycket som jag hade hoppats på. Det är ju nästan för den avdelningen man åker dit! Men somsagt, några guldkorn!


Roadtripp till Ullared ej pub

I början av veckan åkte jag, mamma och systerliten på en roadtrip till Ullared och Gekås! Det var överbefolkat, något utöver det vanliga. Och mamma och systerliten är inga storshoppare, så vi sprang igenom varuhuset på dryga 4 timmar.. Rekord (!)

Jag hann åtminstone hitta några fynd som fick följa med mig hem och självklart fick ju även katterna lite presenter, och sängen uppskattas nog mest!



I övrigt så blev det lite smått och gott inom heminredning, lite kläder, och det gamla vanliga såsom hårspray och liknande! Även en mysig lurv-filt till mig, då katterna tagit över min gamla. MYS!

Nästa tripp blir förhoppningsvis med ett litet mer rutinerat sällskap, haha. Även om det alltid är mysigt att umgås med la familia på utflykter.. Tack för en trevlig dag ♥


Bland Söderköpings gator..

När vi ändå var på Smultronstället och mummsade glass häromdagen, så passade vi på att se oss lite om i Söderköping - som förövrigt är en riktigt fin och mysig liten stad. Vi hittade bland annat en fin park med massa rosor (och andra blommor) i.



Semestersömn, fint som snus!

Godmorgon,
åh! Så gott jag har sovit.

Under hela min lilla "semester" har jag verkligen sovit som en stock. Och jag tror såklart att sänghimlen påverkar, haha.  Det är så skönt att verkligen bara släppa jobbet för en längre stund och ha lite lugn och ro.

Och imorgon ska vi åka hem till sambons föräldrar några dagar,
för ytterligare avkoppling. Fint.



Det är så grymt mysigt att sova under vår nya sänghimmel.
Det känns sådär som när man var barn, man känner sig trygg på något konstigt sätt. Ha.



Jag har förövrigt hittat en ny träningkompis - min sambo! Grymt. De två senaste dagarna har han dragit ut mig på en springtur (!!) i Rydskogen samt en pass på gymmet. Underbart. När motivationen inte är på topp, så är det perfekt med någon som bokstavligt talat kan dra mig upp ur soffan! Pepp, pepp!


Mums för smultronstället!

Häromdagen åkte jag och sambon, tillsammans med hans släkt och respektive till Smultronstället! Hela 10 stycken blev sällskapet, vilket var riktigt trevligt och mysigt. Glassoman som jag är, så är detta himmelriket för mig.

Åh, så farligt gott. Sedan fick jag jordens
godaste glass också, broadway med brownies. ÅH!



Sänghimmel och balkongblommor!

Tre dagars ledighet avklarade,
åtta dagars ledighet kvar att avnjuta!

Uunderbart. Och välbehövligt, som vanligt. Idag har jag och sambon varit ute på äventyr, shoppingäventyr.. Det inhandlades en sänghimmel (!!) som jag blev förtjust i. Jag är SÅ nöjd med resultatet och det är hur mysigt som helst.



Vi fick äntligen tummen ur och införskaffade oss blomlådor till balkongen - och självklart blommor att ha i. När vi ändå var i farten så köpte vi med oss en tomatplanta hem, så nu får vi se om det blir några tomater här hemma! Och plantagen sålde ut Orkideér för 49:-/st, så givetvis har jag nya sådana i mina fönster också. Vem kan motstå? Så fint!



Nu ikväll har jag varit ute och sprungit med sambon, så nu väntar en kall dusch och sedan lite grillning! Vilken dag, flera sådana tack! Effektiva men ändå förbannat sköna, liksom.


RSS 2.0