Update

Nu börjar vardagen äntligen infinna sig här i Linköping. Förra veckan gick jag introduktion på ett nytt jobb i 4 dagar och sedan arbetade 2, och de kommande 3 veckorna har jag åtminstone i snitt 3 pass/vecka än så länge!  Efter att ha arbetat heltid i över 1,5 år blev det en stor omställning att gå hemma - även om det är självvalt. Så nu är det skönt att ha kommit i gång igen.

Dagen har bjudit på promenad tillsammans med Ellinor och söta Livia. Vi gick längst med Stångån, vilket var en ny upptäckt för mig. Och garanterat inte sista promenaden där, det var riktigt mysigt och fint. Jag ääälskar vatten! Självklart var det hur trevligt som helst att återigen träffa både E och L igen också. Skönt att känna några här i staden!


Maddis, Ellinor och jag på bröllop i september -10,
då Livia fortfarande låg i magen


I helgen var systerliten och pojkvän här på besök, vilket var mycket trevligt. Det blev lite god mat och onyttigheter samt film i form av "Wall Street" och "Insane" - tyvärr var ingen av dem att rekommendera speciellt mycket. Däremot såg jag "I rymden finns inga känslor" idag och det var en av de bästa filmerna jag sett på länge! Helt otroligt grym.

Nu blir det slapp i soffan framför TVn
och uppladdning inför morgondagens arbetspass.


Effektiv dag, underbart!

Äntligen en relativt händelserik dag. Efter positiva nyheter (jobbintro 4 dagar nästa vecka!!) gick jag på ytterligare en intervju! Och till sist tog jag mig även i kragen och, efter ett peppande samtal med Johanna, gick jag till arbetsförmedlingen. Det tog emot.. men jag har rätt till en ganska bra a-kassa som bör utnyttjas!


Ny tavellist efter dagens IKEA-besök!

Efter detta åkte jag och sambon till IKEA! Det finns fortfarande små saker som vi måste komplettera och listan blev ytterligare lite kortare efter detta besök. Vi fick med oss en matta till matsalsbordet i vardagsrummet, en till tavellist till köket, en grön lampa till köksfönstret, doftljus och ännu mer galgar.. Herrejösses vad dem går åt!

Sedan kom sambon och överraskade mig med en bukett tulpaner! ♥
Så nu är köket helt färdigt. Och jag är mer än nöjd.

Nu har också min efterlängtade systerliten landat på svensk mark efter två veckor i Thailand.


Välbehövliga dagar i Finspång


Jag, systerliten och brorstor.

Och så har ytterligare några dagar passerat sedan sist. Dagar som har tillbringats i Finspång, hemma hos mamma. Det har varit så skönt. Att bara få sluta tänka på alla "måste", "borde" och "behöver" utan istället att bara va. Välbehövligt.

Jag hann också med en fika med "när-som-helst-nybliven-mamma-Eveline" vilket var hur mysigt som helst. Tokigt länge sedan vi sågs och det fanns väldigt mycket att ta igen, och ta om! Gamla och nya minnen. Nu hoppas jag bara att h♥n gör oss sällskap snart.

Sista men inte minst hann vi med en roadtrip till arlanda för att hämta hem pappa i söndags! Och imorgon kommer systerliten, nu börjar folket äntligen att återvända från paradiset - så man slipper vara så himla avundsjuk! ;-)


Intervjuer och brevidgång..

Dålig uppdatering igen!
Har fullt upp med allt och ingenting.

Denna vecka har än så länge bestått av en intervju på ännu ett intressant ställe i måndags, och sedan bredvidgång på ett annat ställe tisdag & onsdag. Ändå känns det som att jag står still. Det är en stor omställning att gå från en fast tjänst till timanställning. Jag saknar redan att ha ett schema..


..Och jag saknar sol och värme!

Idag kommer även den sista pusselbiten till lägenheten, nämligen soffan in till gäst/media/kontors-rummet! Vi hittande EN soffa som fick plats och som tur var så var det en bäddsoffa. Så efter idag är ni välkommna på besök både nu och då!

Nu behöver vi bara fixa en bra borrmaskin
så vi kan få upp något på väggarna?!


Jobb och bebismys

Vilken produktiv dag det har varit, känns fint. Imorse var jag ute på min 3:e intervju sedan jag flyttade hit och även denna verkade gå vägen. Inväntar svar nästa vecka. Och imorgon ska jag gå bredvid på ställe nr. 2 för första gången, vilket ska bli spännande! =) Även sambon har sin första dag imorgon. Äntligen lite rutiner och vardag!

Och i eftermiddags fick jag en dos bebismys av sötaste Livia, Ellinor och Jonas 1,5 vecka gamla tös! Åh, så söt man får vara! Helt otroligt ♥ Och stolta brorstor M har blivit så stor, minns när han också var en liten bebis. Känns inte alls  länge sedan. Skönt med lite välbekanta ansikten här i Linköping också.



Förövrigt uppdaterar Systerliten och sällskapet med härliga bilder från Thailand både nu och då och man kan ju inte låta bli att bli galet avundsjuk. Jag hoppas verkligen att vi kan komma iväg nästa år.. Och för att få drömma lite har jag redan börjat spåna på en rutt - öar man inte får missa etc. Ha.

Nu blir det lite mys i soffan,
håll en tumme eller två för mig imorgon!


Projekt: Läshörna



Innan flytten drömde jag om en mysig läshörna i ena sovrumshörnet, men gav upp den drömmen och tänkte att det förmodligen inte fick plats. Men sedär, man ska inte underskatta storleken! Plats fick det och världens skönaste fåtölj hittade jag. Underbart.

Behöver jag säga att jag kommer tillbringa många timmar där,
läsandes alla nya böcker jag fick i julklapp? MYS!


LW:s hemstad



Undra om stadens stolthet är en inspirationskälla,
eller om inspirationen är hämtad från staden?


Snoddas hette nämligen det band om Lasse spelade i innan hans solokarriär.

Mm, Lars Kungen Winnerbäcks hemstad: Vackra Linköping. Jag vet inte hur många LWkonserter jag har sett här - men jag vet att det kommer bli ännu fler framöver :-) Förutom Linköping så har jag också sett honom i Norrköping, Finspång, Växjö och Öland och det finns ingen stad som ens kommer i närheten av känslan som infinner sig på hemmaplan! Han är fantastisk, vår fina Lasse!

Jag ser fram emot många fina konserter framöver ♥


Bord till kontor/mediarum



På nyårsafton av alla dagar, så hittade jag detta klipp på blocket.se! Bordet som jag hade spanat in på IKEA, för halva priset, nyskick och ihopmonterat! Kan det bli bättre? Dessutom var det gångavstånd till den förra ägaren, så vi knatade iväg och hämtade det. Perfekt!

Detta står nu inne på kontor/mediarummet som beräknas bli färdigt på onsdag, då soffan anländer. Hemkörning på IKEA, när vi bor 5 min därifrån. Vad gör man om man har POLO utan dragkrok?


Nytt smyckesskrin ♥



När vi var hemma hos svärföräldrarna förra veckan åkte vi till "Underbara hem" i Eskilstuna, som var en himmelsk inredningsbutik och där hittade jag det här minst lika himmelska smyckesskrinet! Det är som gjort för att stå på min byrå i sovrummet.

Jag fullkomligt älskar den här shabby chic/lantliga stilen!
Vitt, slitet och romantiskt!


En fika på stan

Idag tog jag och sambon vår första fika bland Linköpings gator och torg, vilket var mycket mysigt. Jag börjar verkligen tycka om stadens upplägg mer och mer, utspridda affärer och lite gammeldags-känsla över det hela!



Förutom en mysig fika så hann jag även gå in på HM och få med mig ett par nya tight och en kavaj hem. Och jag som borde ha lite köpstopp med tanke på att jag inte kommit igång med att jobba ännu. Dock fick jag ännu en intervju på måndag, ska jag tyckte jag kunna unna mig det! :-)

Vi tänkte också passa på att inviga SF ikväll. Det finns inte jättestort utbud på filmer i min smak just nu, men vi chansar på "The Town" och ser vad den kan erbjuda!

Ha en mysig kväll.


CHICAGO



Igår var mamma och jag som sagt på musikalen Chicago, vilket var en upplevelse! Min första musikal såhär och det var faktiskt över förväntan! :-) De var riktigt duktiga och man kan ju bara föreställa sig hur häftigt det skulle vara att gå på en musikal i USA! Ett måste, tror jag!

Tack för en trevlig kväll, mamma! ♥


Chicagomusikalen



Ikväll ska mamma och jag gå och se på Chicagomusikalen, som vi fick av min fina sambo i julklapp! ♥ Det var länge sedan vi hade lite egentid så det ska bli mysigt. Tänkte även passa på att ta med henne ut och äta innan musikalen. Frågan är bara vart? Ny stad och helt noll koll :-) Kan bli en upplevelse!


Ta med mig i resväskan!

Nu är systerliten på väg till det Thailändska paradiset för att tillbringa två underbara veckor där! Och jag är galet avundsjuk! Det känns nästan som att alla jag känner är där nu, haha. Åh, vad jag saknar det! ♥




Rastlös




Vilken natt! En feberfrossa som inte liknar något.
Ena sekunden svettades jag ner hela sängen och andra så frös jag likt en isbit. Fy!

För övrigt börjar jag bli sjukt rastlös av att gå hemma nu. Det är inte min grej. Nästa vecka har jag lite jobbtider, tack och lov! Och jag hoppas att dem blir fler. Fått lite positiva besked, nu inväntar jag bara lite handling också! Spännande.


Gamla Linköping

Tobias och jag tog en promenad till Gamla Linköping nu på eftermiddagen, och åh! Så fint och mysigt. Nu utforskade vi endast "första delen" för mörkret kom ifatt oss - men verkligen supermysigt.

Det blir lätt fler promenader dit,
speciellt när det bara ligger runt hörnet ungefär.


Jag utanför en gammal polisstation..


Mysig barnbokhandel


Folkhögskola och genom fönsterna såg man gamla skolbänkar, fint!


Tobias i en mysig, gammal telefonkiosk


Nya fina ögonstenar

När vi var hemma hos svärföräldrarna gjorde vi det obligatoriska stoppet på Lager 157 i en förhoppning om att kunna utöka garderoben ytterligare. Sambon fick med sig mycket fint hem, däremot var det lite sämre ställt bland tjejkläderna.

Dock hittade jag ett par svarta jeans..
Och dessa underbaringar!



De kommer att slitas med hälsan i vår, vill jag lova. Nu börjar jag längta efter torra och grusiga gator, solen som värmer och conversen på fötterna! Speciellt i dessa. Och till det överkomliga priset av 600 riksdaler. Fint som snus.


Min fina Zack




Min finaste Zack ♥
Som förövrigt har fått en sällskapsdam, Esther







1 Januari 2011

Och så var det ett nytt år,
ett år som ska bli förbannat bra ♥

Det nya året firades in tillsammans med goda vänners sällskap och fantastisk mat! En lugn och mysig kväll med sina nära och kära är precis vad jag önskade. Perfekt. Vi blev bjudna hem till Lottie för en 3-rättersmiddag och skumpa, tillsammans med Johanna och Jocke.


Lotties finfina dukning och utomordentliga förrätt.

Johanna och Jocke


Värdinnan Lottie

Tack för en fantastisk avslutning på 2010 och start på 2011. Nu ser jag fram emot ett nytt spännande år, som ska bli bättre än någonsin! Ny stad, nya jobb, nya och gamla bekantskaper med framförallt nya möjligheter. Underbart.

Gott nytt 2011!


RSS 2.0