Nya golv, äntligen!

ÄNTLIGEN!
Nu har vi bytt golven i lägenheten..

Och resultatet?

HALLEN I hallen valde vi en klinkersimitation som jag blev så himla nöjd med när den kom på plats! Hallen känns mycket fräschare och snyggare nu. Mattan tidigare var varken bu eller bä - men lite för tråkig helt enkelt. Med den här mattan känns hallen mycket mer personlig och stilren.




VARDAGSRUMMET I Vardagsrummet tog de bort vårt slitna och fula parkett och la istället det en grymt snyggt trägolv! Det blev ett helt nytt rum och jag fullkomligt älskar det! Och mina nya sittpuffar gör sig riktigt fina där mellan soffan och vitrinskåpen. Det enda jag saknar nu är maskros-lampan från IKEA ovanför tv-bordet. VILL HA!



SOVRUMMET Blev väl egentligen ingen större skillnad - samma mönster, har bara bytt bort den fula ljusblå färgen mot en vit/grå matta! Bilder kommer där också, men det är fortfarande vääldigt rörigt där..


Nya sittpuffar..



Dessa sittpuffar har fått flytta hem till oss! Jag har länge suktat efter dessa och så hittade jag dem för en billig penning på blocket.se så det var inget att tveka om. Katterna fastnade genast för dem och dem är i perfekt höjd till soffbordet!

Och idag har vi fått nytt golv i både sovrum och hall - och hallen blev så sjukt snygg! Imorgon är det dags för vardagsrummet.. Med andra ord lever vi fortfarande i kaos!


Kaos!



Såhär ser det ut hemma hos oss förtillfället. Anledningen till detta är att vi äntligen ska få nya golv i både sovrum, hall och vardagsrum! Imorgon påbörjar dem hallen och sovrummet för att avsluta med vardagsrummet på tisdag. Så just nu lever vi i kaos men jag hoppas att det är värt det! Före- och efterbilder kommer.

Annars ska jag strax iväg och tjänstgöra min sista natt för denna helg!
Och imorgon ska jag dessutom få ny hårfärg. Blondin eller brunett?


Doftande ljus



Jag laddar upp inför hösten och dessa underbara ljus fick följa med mig hem från IKEA!
Kladdkake-ljuset luktar verkligen helt gudomligt!

Förövrigt så är det min natthelg, så dagarna tillbringas i sängen, mer eller mindre. En av tre nätter gjorda och idag sov jag till 16:30(!) vilket är rekord. Återkommer med bättre uppdatering på måndag: då är det helmakeover för håret och nya golv i hallen, vardagsrummet & sovrummet! Fullt upp.


Kakfatet Elvis



Detta extremt fina kakfat fick jag av min underbara sambo i födelsedagspresent! Jag har länge letat efter ett fint kakfat, som man kan använda till mina cupcakes - och vad skulle bli finare än detta?

Jag gillar det starkt ♥


Semester på Öland

Förra veckan hade jag ju lite efterlängtad semester att njuta av, så jag&sambon åkte till Öland tillsammans med Frida&Jens för att tillbringa några mysiga dagar..

Vi hyrde en stuga på Ekerums camping, där mottot "Finns det hjärterum, finns det stjärterum" hade utnyttjats till fullo. Rekommenderas dock starkt med tanke på kvalitén och priset! I stugan hade vi lite kräftskiva och mest njöt av lugnet och sällskapet.




Vi hade himla tur med vädret så vi passade på att spela några rundor minigolf, som fanns på campingen. Oj, vad roligt det är! Det var himla länge sedan jag spelade, men det är helt klart underskattat. Mer minigolf åt folket!



En av dagarna tog vi en roadtrip upp till Köpingsvik och Borgholm för att känna pulsen på shoppingen.. Och med tanke på att det var näst sista veckan det var öppet var det fullt med rea överallt. Det var en ganska bra utgångspunkt..



Vi passade också på att njuta av havet såklart!



En mycket fin början på semestern! Direkt efter denna vistelse åkte vi vidare till Malmköping och semesterns sista anhalt Finspång. Mer om det senare!


Nyheter i lägenheten

Heminredning är det roligaste som finns och jag köper nästan hellre saker till lägenheten än till mig själv, vilket är på både gott och ont. Därför tillkommer det ganska mycket nytt och det gamla byts ut. Även detta på gott och ont. Jag behöver mer utrymme! =)

Tänke passa på att visa vad som har hänt på senaste! Den underbart fina lyktan fick jag i födelsedagspresent av bästa svärmor, även det vita trädet som syns på bordet. Kakfatet fick jag av min fina sambo, bättre bild kommer!




Bilden på hyllan i vardagsrummet är på oss i Thailand och jag fullkomligt älskar den! En vacker solnedgång vid havet.. Mm, det är fint! Även de lila kuddarna har blivit utbytta mot grå och lurviga! Lurvigt är mysigt.

Idag tog jag och sambon dessutom en tur till IKEA(!) och det är farligt för plånboken, även om vi klarade oss ganska fint denna gång.. men då fick man lämna kvar väldigt mycket fint också! Tråkigt - men somsagt: Vi behöver mer utrymme!

Hur som helst så köpte jag lite ljus (bäst att ladda upp inför en mysig höst) och lampor, en ny fårpläd, ett underbart vitt överkast, ramar och annat smått och gott. Det som fick stanna kvar i affären var en otroligt snygg taklampa och ett stort bonzaiträd.. Till nästa lägenhet..


Jag har blivit med canon!



Äntligen bestämde jag mig för att uppgradera min mini-kamera som har hängt med i många år nu. Systemkameran i all ära - men oftast upplever jag den något för stor och klumpig för att bära med sig överallt, samtidigt som jag är ute efter bildkvalitén..

Så efter lite rådfrågningar på media markts mellandagsresa med tomtar och julsånger så välkomnar jag denna pärla in i min kamerasamling! Förutom att den är sjukt snygg (den lila) så verkar den riktigt bra och jag tror vi kommer att komma bra överens, min första Canon och jag!


Osocial tillvaro

Mina dagar består av vakennätter på jobbet, sova bort halva dagarna för att sedan träna och äta och återigen gå tillbaka till arbetet.  Därav min otroligt osociala vardag! Dock har jag bara två nätter kvar innan en veckas semester väntar!

Då blir det Öland med Frida & Jens, sedan hem till Malmköping & Finspång för att hälsa på familjen. Det ska bli mycket mysigt. Men somsagt.. två nätter kvar.



3 nätter avklarade - 16 kvar

Mamma och systerliten åkte till Cypern, bara sådär.. Och lämnade mig kvar här. Men även om jag är lite avsundsjuk så unnar jag dem verkligen det - och hoppas att de får en fantastisk vecka ♥

Min verklighet ser inte lika underhållande ut: nattjobb = vaken om nätterna och sover om dagarna! Är man inte eremit innan - så är man det iallafall nu. Hur tråkigt som helst! 16 nätter kvar..


hundpussar är inte alltid så mysiga..

Idag har jag handlat ingredienser till smörgåstårta som jag ska försöka snickra ihop för första gången! Eftersom jag tydligen blir ett år äldre på torsdag så är det kanske bäst att ha någonting att bjuda på! Och kanske någon onyttigare tårta också?

Men först ska jag överleva morgondagens tandläkarbesök,
nu är jag snart stammkund där.. 3 besöket i år.


Sommaren fryser till is..


Visst saknar man dagar som dessa..

Det är grått och kallt i Växjö idag och höstkänslan är ett faktum. Dock kan jag inte låta bli att njuta lite av mysfaktorn som inte går att komma ifrån när man kombinerar regn, en soffa, och en filt tillsammans med en bra film och världens bästa hälft ♥

Kvällen igår var trevlig! Jag gav dock upp festligheterna ganska tidigt och träffade fina Frida istället! Det var himla länge sen och jag kände att jag prioriterade vänskap före alkohol och fick lite kvalitétstid istället. Om drygt en vecka åker vi till Öland med våra fina ♥ Det ska bli fantastiskt att få komma bort lite.


Min nackspärr och och jag..

Hej,

Karl-Oskardagarna har kommit till Växjö med allt var det innebär, igår hade The Ark en spelning nere på stortorget (som jag självklart missade pga jobb...) och nu till kvällen väntas RixFm-festivalen och fler spektakel fortlöper under hela helgen..

Jag däremot sitter mer eller mindre helt rörelseförhindrad här hemma som resultat på världens mest smärtsammaste nackspärr.. Kom och hjälp mig! Det är tredje dagen vi håller ihop, jag och spärren.. Detta har resulterat i sömnbrist, tårar och frustration. Vilken smärta!

Detta betyder alltså att helgens planer på
att delta i festligheterna ligger på hal is förtillfället.


En härlig sommardag i arkesund..

I övrigt har jag påbörjat mina sex veckors nattarbete och första veckan är redan avklarad. Det känns skönt.. Och det betyder att det endast är en vecka kvar, innan en veckas semester väntas! Då blir det roadtrips och Öland, Malmköping och Finspång ska besökas.

Annars räknar jag mest ner till Turkiet (55 dagar kvar..) och längtar mig bort. Jag letar dessutom efter nya dörrar att öppna och vi får se hur det utvecklas! Jag behöver en liten energikick då det mesta känns grått och trist förtillfället.

Trevlig helg!


Nattarbete i 6 veckor framåt..



Därför letade vi upp en rullgardin på blocket.se och cyklade iväg för att hämta hem den. Och nu sitter den på plats! Det blev mörkt och härligt i sovrummet nu - så jag borde kunna sova om dagarna!


RSS 2.0