Carpe Diem

För drygt två veckor sedan visade jag min senaste väggdekor, som var placerad övanför soffan. I 2 dagar fick den sitta där, innan Alice bestämde sig för att ta ner den. Men jag är envis, så nu har jag införskaffat mig två nya (Jag älskar väggdekorer..)

Den första fick sitta brevid matsalsbordet, lite högre och förhoppningsvis åotkomligt för katterna. Hur som helst är jag riktigt nöjd. Har länge tänkt att ha en tavla där, men tyckte att denna gjorde sig minst lika bra om inte bättre!




Jag har ytterligare en väggdekor som ska upp, dock har jag inte bestämt placering på den ännu. Så bilder kommer när den är på plats!

Förövrigt är jag ledig idag,
enda lediga dagen denna vecka.


En fantastisk helg

Söndag 11.03.20

En fantastisk helg börjar nå sitt slut och en ny spännande vecka väntar! Helgen har bjudit på finbesök från Finspång, av Johanna och Jocke. Våra stamgäster, ha.

Först fick jag hjälp att bygga ihop min nya maskroslampa! Jag har ju sedan tidigare en liten version av samma lampa i köket och har nu införskaffat mig en större till vardagsrummet. Jag gillar dem skarpt. Och ljuset blir grymt snyggt! Nu saknas bara en borrmaskin så vi kan få den på rätt ställe i taket också!



Sedan lagade vi ihop lite thaimat, som faktiskt blev grymt gott! Börjar tillhöra favoriträtten att laga numera. Blir bättre för var gång. Nästan  som spice 'n rice, haha.

Vi kombinerade kvällen med lite alkoholförtäring och avrundade sedan kvällen på stan, där vi hamnade på något pub längst med Linköpings gator för vidare umgänge! Avslutade till sist kvällen med lite natta-mat innan vi mer eller mindre stupade i säng. Mycket fin kväll, må jag säga! Och uppskattat sällskap!

Och imorse blev det frukost på fiket över gatan.
Fint som få. Om ekonomin fanns, skulle jag alltid äta frukost ute.


Liten och stor



Alice är en riktig liten retsticka och tycker mer än gärna om att bråka med Eddie. Det hon ofta glömmer bort är att Eddie är en stor katt på 6 kg, så hennes lite kattunge-kropp försvinner lätt under allt hår.. Sedan skriker hon så fort han ger igen lite, haha.

Katter är verkligen underhållande!


Det nya klösträdet



Än så länge används denna flitigt,
så det var ett bra köp! Till och med Eddie får plats där.


Ikeas runda lampor



Jag älskar IKEA runda lampor, de är snygga och ger ett mysigt ljus! Jag valde att köpa både en liten och en stor så att det ändå blir lite mer, eftersom de ändå är ganska små. Och än så länge, när det blir mörkt om kvällarna bidrar dem till perfekt belysning.


Nytt till sovrummet



Köpte en ny matta till sovrummet! Helt fantastiskt skönt att sätta ner fötterna i den på morgonen, direkt efter att man vaknat.. Typiskt att det är på sambons sida bara, eftersom den inte får plats på min!

Passade också på att byta ut katternas trasiga klösträd mot ett nytt, i samma material som mattan! Vem säger att man inte kan matcha allt? ;-)


Balkongkatt?



Idag har vi ingivd balkongen, jag och katterna. Jag ville se hur de reagerar, om de hoppas över räcket eller inte, typ. Dock var jag för feg för att släppa dem vind för våg, så koppel tills vidare.. Ingen gjorde några livsavgörande försök, utan är väldigt försiktiga.

Dock så tar ju nyfikenheten över ibland, så för det mesta stod dem på baktassarna, på stolarna och försökte se ut över räcket.. ha. Det är en spännande värld därutanför. Och det hade varit så himla skönt om man kunde ha dem ute, utan att "bura in" hela balkongen, för det vägrar jag.. Då får dem hellre vara inne.



Någon som har erfarenhet av katter och balkonger?


Cupcakes i porslin





Jag har länge hållt i dessa i affären, men varit för snål för att köpa dem. Sedan såg jag liknande hemma hos Dahlén och då kunde jag inte hålls mig längre, så idag sprang jag ner och köpte dem. Jag är mer än nöjd! De matchade bra till både mattan och duken och lyfter upp det färglada lite mera.

Jag är ju lite nybörjare på färg när det gäller heminredning, för jag har i så många år bara använt mig att svart och vitt så det tar lite tid att vänja sig. Vissa saker gör sig fortfarande bäst i färglöst, men en och annan färgklick tycker jag att jag har lyckats ganska bra med nu.

Förövrigt finns det även världens sötaste tårta i samma serie,
som jag funderar på att bli nästa inköp. Det vill säga, efter lönen..


Sparkdräkt för vuxna


Jag beställde min härifrån!

Nu kunde jag inte hålla mig längre! Detta konstiga mode,
sparkdräkter för vuxna tycker jag är underbart! Och det ser så grymt skönt ut.

På jobbet har vi pratat om att beställa dessa, men då min ekonomi inte har varit den starkaste så valde jag att stå över.. Men när de nu har fått sina, så kunde jag ändå inte låta bli! Jag tog det säkra före det osäkra och beställde en svart och nu hoppas jag att den kommer snart! Sedan vet jag var jag kommer att bosätta mig i, innanför husets väggar..


En fantastisk helg ♥

Söndag och sovmorgon,
Välbehövligt och så länge sedan.

Helgen har varit fantastisk! I fredags bjöd Sanna, för förövrigt var en grym värdinna, på månadens tjejkväll och det var hur trevligt som helst. Nästan alla lyckades komma och äntligen lyckades Emma och jag närvara på samma ställe för första gången på över ett år(!?) God mat, mycket fint sällskap och härlig stämning! Så roligt.

Lördags bjöd på tårtkalas, för vår fina Johanna hade fyllt 25! Jag fick äran att hjälpa till med tårtan, och eftersom Johanna är åtminstone Sveriges största Twilight-fan så blev tårtan såhär fin:

Där bjöds det sedan på musik-quiz, som jag uppenbarligen är värdelös på och lite mer tjejsnack! En mycket trevlig eftermiddag. Jag har verkligen saknat dessa tjejhäng, så dem är guld värda! ♥ Och redan nästa helg får jag finbesök igen, vilket jag ser fram emot!

Sedan blev det lite sambomys framför melodifestivalen, som jag FAKTISKT tyckte hade ett relativt starkt tävlingsfält. Och jag tror också att den låten som vann, är den som har störst chans att gå längst av våra bidrag, även om låten i sig inte var den bästa av dem.

Det var somsagt en underbar helg och nu ser jag
fram emot en spännande vecka med introduktion på nya jobbet!


Alice






Finspång över helgen



Morgonpromenad och frukost avklarat! Nu är detr dags att gå en snabb sväng på staden innan jag tar pendeln mot Norrköping och Finspång, där helgen ska tillbringas. Hemgång på lördag eller söndag, beroende på hur många som har tid för mig ;-)

Ikväll blir det mys med finaste tjejerna hos Sanna som bjuder på god mat, vilket ska bli supertrevligt! Och imorgon blir det tårtkalas hos Johanna som fyllt 25! Grattis i efterskott till Johanna och i förskott till Yuna som fyller imorgon! Det är vårt år i år! Halvvägs till 50.


Väggord/dekor

Ända sedan jag satte upp ett väggord ovanför soffan i lägenheten i Växjö, så har jag varit sugen på att ha det i nya lägenheten också. Så häromdagen satt jag och spanade lite, jag vet ute efter ett lite peppande budskap som kan vara en bra påminnelse här i livet.

Och fann denna:



Idag ramlade den ner i brevlådan och nu, några minuter senare så är den på plats! Och jag är nöjd. Den blev bra och ännu bättre på kvällarna när spotlightsen lyser ner över det.. Nu hoppas jag bara att denna inte får gå samma öde till mötes som den förra, där ödet hette Alice.

Sedan tidigare har jag ju denna i köket:




Ibland förvånar jag mig själv..

Efter uppfriskande morgonpromenader två dagar i rad, höjde jag tempot idag och S P R A N G (!!) runt Stångån imorse! Jag orkade dock inte hela varvet men är ändå sjukt stolt över att jag ens tänkte tanken! Man kan ju alltid önska att det kunde bli en nu bra vana.. Vi får se hur länge det går!




På jobbfronten..



Och vad händer på jobbfronten?

Jag har ju mitt ställe, där jag är på just nu, men det är bara timmar. Jag trivs som fisken i vattnet och även om jag får upp till heltid så är det kämpigt att inte veta och att inte kunna planera. Så för ett tag sedan var jag på en jobbintervju och bara 4 dagar senare så ringde de upp och erbjöd mig jobbet! 

Så på måndag ska jag gå två veckors intro,
vilket känns galet spännande! Och äntligen en fast inkomst igen!


Längst med stångån

Nu tillåter jag inga fler bakslag, moder natur! Det är vår och så ska det förbli. Det är helt galet vilken påverkan vädret har på mitt humör.. Solen skiner, det börjar bli varmare, nästa vecka är det intro på mitt nya jobb och det känns som livet leker just nu. Underbart!

I och med vädret så blir det också många promenader längst med stångån, igår blev det med sällskap av Ellinor och Livia och idag endast med musiken. Det slår inte Växjösjön, men det är vackert! Och vackrare lär det väl bli när allt får liv och slår ut. Och jag älskar vatten, det är SÅ mäktigt.



Färgklick!



En färgklick av svag rosa/lila i vardagsrummet och det blev ett helt nytt rum. Det blev både varmare och gladare - jag är supernöjd. Jag har i alla tider varit en väldigt svart/vit person och är inte alls mycket för färg, men nu är köket limegrönt och så detta. Det är SÅ ROLIGT!


Nytt matsalsbord





Förra veckan, när Tobias och jag besökte min favoritinredningsbutik Chilli så föll vi båda för ett underbart matsalsbord, som dessutom var nedsatt halva priset. När vi skulle beställa det så fick vi tyvärr beskedet att det var slutsålt. Besvikna lämnade vi vårt nummer ifall något skulle ändras..

Och i förrgår ringde dem! Ett återbud - vilket betydde att bordet var vårt! Så idag har min snälla mor och jag burit så det står härliga till.. Och så nöjd jag är! Det är så fint. Och lite större, vilket var anledningen till att vi ville ha ett nytt - 6 platser, istället för 4:a, så nu kan man ha riktiga middagar här.. Mys!

Ikväll blir det ännu mer mys!
Fredagsmys.


Mhm, varm choklad..



Finns det något bättre, att efter en kall promenad göra i ordning en varm kopp choklad, skumma lite mjölk och sedan toppa med mini-marshmallows? Mumma! Och sedan krypa ner i soffan, med en mysig filt och se en bra film.. Det är livskvalité. I alla fall vintertid.

Beach 2011? Äh, överskattat.


RSS 2.0