Ledighet på ingång..

Åh, vilket väder!
Nu är det väl ändå sommar?
.
Har precis tagit en härlig morgonpromenad/springtur i Rydskogen, så nu blir det lite frukost och läsning i solen innan det är dags för mitt femte och sista arbetspass innan tre dagars ledighet. Sedan jobbar jag ytterligre tre dagar och efter det är jag ledig i hela 1 0 d a g a r (!!) Det blir min semester denna sommar. Fantastiskt!
.




På tropikariet

Solen skiner och jag är
hemma några timmar, på delad tur.
.
Tänkte passa på att slänga upp lite bilder från när vi var på Tropikariet, bland alla mäktiga hajar och färgglada fiskar.. Så häftigt! Ett sådant akvarium skulle man ha inbyggd i väggen, i vardagsrummet. Grymt!
.
.
.
.
Midsommarhelgen har passerat - detta år på jobbet, och ännu är det inte slut! Lagom smärtsamt att gå upp tidigt idag också. Nåväl, imorgon också. Sedan 3 dagars ledighet. Då blir det besök till Finspång och lite annat!


Glad midsommar!



Jag vill passa på att önska alla nära, kära och bekanta
en glad och trevlig midsommar!




Glad midsommar!



Jag vill passa på att önska alla nära, kära och bekanta
en glad och trevlig midsommar!




Gamla Linköping och finbesök

Två lediga dagar har passerat,
och vi har haft besök av Frida och Jens.

Hur mysigt som helst med besök och vi har inte setts sedan vi bodde i Växjö, vilket är 6 månader sedan. Ett kärt återseende! Igår promenaderade vi lite bland Linköpings gator, sprang i affärer och skvallrade vid en uteservering. Sedan blev det grillning, fin film och härligt umgänge!

Idag har vi varit lite "turistiga" och besökt Gamla Linköping. Jag föll mest för den gamla skolvärlden, man ska nog vara glad att man går i skolan nu för tiden.. Grymt häftigt att se iallafall. Och vi testade att skriva med gamla pennor med bläck.





Sedan var vi och åt ytterligare lite god mat och tog en härlig promenad. Nu har de nyligen vänt hemåt Växjö igen och det får inte dröja lite lång tid till nästa gång! Ett växjöbesök måste inplaneras i sommar också - många jag saknar därnere!

Nu väntar 5 dagar jobb, hela midsommarhelgen.
mycket pengar men motivationen vill inte infinna sig.



I övrigt går mina tankar till den drabbade familjen, anhöriga, vänner och bekanta. En extra styrkekram till min älskade lillasyster ♥ Livet är så orättvist och oförutsägbart. Det finns inga ord som räcker till.


Kolmårdens djurpark

I onsdags åkte jag och sambon på en dagsutflykt till Kolmårdens Djurpark, det var år och dagar sedan jag var där och jag har sett fram emot detta besök länge!

Vädret var perfekt och det var litefolk,
djuren var dock något slöa - men lika glad är jag för det.



Det blev såklart en del bilder,
och det får bli i flera omgångar - vi börjar med djuren:




I övrigt så är det mest fullt upp hela tiden! Besökte Finspång i helgen, där det var överraskningsfest för Sanna som fyllde 25! Det blev en riktigt lyckad kväll och det var länge sedan jag var hemma så sent, haha. Och imorgon blir det finbesök från Växjö av Jens och Frida.

Inlägg och bilder kommer,
så småningom.


Mer nytt i lägenheten



Dessa ljuvliga kuddar hittades i en av mina nya favoritaffärer här i Linköping, nämligen makaroom! Jag föll pladask för dem och nu sprider sig färgen vidare i vardagsrummet. Underbart! Från att ha hela lägenheten i svart/vitt/grått till detta. Man blir glad av färg!

Det finns dessutom ett helt fantastiskt överkast i samma tyg,
det kliar lite i fingrarna. Får fundera på saken.


Fullbokad vecka



Ohff, känner mig lite smårisig. Delad tur (7-10 15-20) idag och har tillbringat ledigheten mitt på dagen sovandes, vilket verkligen behövdes. Det blir inte många lediga dagar, är man väl ledig från jobbet så är det alltid någon annat inplanerat - men det gillas! Jag tycker om att vara uppbokad.

Resten av veckan är det bara roliga saker inplanerade! Imorgon åker jag och sambon till kolmården (ÄNTLIGEN!) På torsdag kommer fina Becka på hotellfrukost hemma hos mig innan jobbet och sedan är det helg, vilken kommer tillbringas i Finspång. Underbart!

Och sedan är det en ny spännande vecka!
Åh, vad härligt det känns. Det går bra nu. Sommar, kärlek och allmänt fint.


Nytt i lägenheten



Jag har köpt en ny duk till vardagsrumsbordet!
Det blev ännu en färgklick som livar upp rummet ytterligare.

Jag är supernöjd.


Sommarplaner

.
Måndag,
och ny vecka!
.
Dagarna flyter dock ihop, så känns som om det kvittar vilken dag det är. På sommaren är alla lediga dagar helgdagar! Inne i ett jobb-marathon förtillfället, men till helgen blir det lite efterlängtad ledighet. Eventuellt Kolmården och Finspång står på schemat. Fint!
.
Jag har även lyckats byta omkring mina pass i sommar lite, så de passar med mina semesterplaner! Jag får åtminstonde 1,5 veckas sammanhängande semester. Då blir det Göteborg i några dagar och vi får eventuellt lite besök. Och äntligen, för första gången på 4 somrar ska jag få besöka den omtalade malmamarken! Den avslutande greklands resan slår ju såklart allt! Åh, så härligt!
.
Men jag längtar fortfarande till min första riktiga semester..
När ska den komma? Jag får sluta säga upp mig från mina jobb :-)


Student- och födelsedagsfirande!

Pust! Det blev lite extra jobb mellan 04-08 imorse, så hela denna dag blev genast mycket mer tröttare än beräknat! Är dock lite stolt att från sovandes hemma i sängen till klarvaken på arbetet på bara 11 minuter (!!) Men är det bråttom så är det.
.
Sedan kom svärföräldrar- och morfar på besök! Lite födelsedagsfirande av sambon. Det blev först lite fika, i form av en grädd-och jordgubbstårta klädd i AIK-märkte. Vad gör man inte för den som betyder mest? Ha. Rätt fin, måste jag ändå säga. Och god också. Så, varför inte?
.
.
Sedan blev det en sväng ner på staden, för att luncha och stosa runt i affärer. Vi åt på Ming, som hade lika god mat som senast! Ett mycket bra ställe, med andra ord. På shoppingfronten så blev det en söt klänning och två nya kuddar till soffan. Nöjd med de båda!
.
Förövrigt var det riktigt mycket folk längst med gatorna idag, Linköping tog studenten! Det åkte stora flak med glada studenter vart man än gick, vilken härlig känsla det var.. Insåg däremot att det är 6 ÅR sedan jag själv sprang ut..!? Vad hände där?
.
.
.
Fast å andra sidan - hur mycket har man inte hunnit med på dem 6 åren? Bott i två helt nya städer, Växjö och Linköping, skaffat sig en universitetsutbildning och spännande arbetserfarenhet, träffat min sambo och stora kärlek men framförallt utvecklats i mängder!
.
Imorgon börjar ännu ett arbets-marathon: lördag-torsdag!
Och vi börjar lite lätt med 7-20 och 7-21 bara för att det är helg ;-)


Bullbak och besök

Igår bjöd jag ut sambon på restaurang, han valde Olympia där vi aldrig har varit tidigare. Och oj, så gott det var! Ingen av oss kunde motstå deras souvlaki, och ingen av oss är missnöjda. Mums! Det blev även lite god dricka och fint väder som tillbehör. Mycket mysig kväll och födelsedagsfirande!

Och imorgon kommer släkterna för ännu mer firande, så morgonen har gått åt till att baka bullar! Dem blir bara bättre och bättre för varje plåt. Jag är nöjd. Och i frysen ligger det Rockyroad-brownies och imorgon blir det tårtbakning. Jag älskar att baka och har redan börjat planera inför min 25årsdag.. Hi.

Jag hade ju besök hela helgen, vilken även har fortsatt nu i veckan. I Måndags kom fina Maria på besök, som jag träffar så sällan då vi har några mil emellan oss. Det var ett kärt återseende och första gången hon var i vår lägenhet! Det blev såklart en glass på Bosses och en massa catch-up. Kul!

Och tisdag till onsdag hade jag besök av Johanna, vilket alltid är lika roligt! Det blev rätt mycket stadshäng och affärsbesök. Strosade omkring bland stadens gator och tittade på folk, åkte även en sväng ut till Tornby och IKEA för en fika!

Jag tycker om besök! :-) Underbart.


En underbar helg!

I helgen hade jag och Ellinor finbesök från både Stockholm och Växjö! Maddis och Fia kom och gjorde stan osäker och det var ett kärt återseende! ♥ Det var månad sedan vi sågs, och med tanke på att vi umgicks periodvis dygnet runt under tre år - så är det en väldigt lång tid.





Vi började fredagskvällen med att gå ut på Aioli, en mysig tapasrestaurang i stan. Där åt vi gudomligt gott, drack sangrias (nytt för mig!) och skvallrade som aldrig förr. Sedan gick vi vidare till stora uteserveringen för fortsatt skvaller och goda drinkar! En superhärlig kväll.



På lördagen var vädret helt fantastiskt, så vi åkte ut till Göta Kanal och Bergs slussar för lite sol och bad. Underbart! Bergs slussar är riktigt mysigt och man blir himla sugen på att åka båt när man ser alla fina båtar slussas förbi..

Mot kvällen blev det grillning hemma hos Ellinor och familjen, i deras nya fina hus! Där grillades det och åt fantastiskt gott även denna kväll.




En fantastisk helg, tack alla inblandade ♥
Nu får det inte dröja såå himla länge tills nästa gång.


Grattis på födelsedagen

Grattis på födelsedagen ♥
Idag fyller min fina Tobias år, vilket firades med pannkakor, jordubbar och grädde till frukost! Och såklart lite paketöppning. Ikväll blir det även restaurangbesök nere på staden, vilket ska bli hur mysigt som helst. Äntligen en ledig kväll tillsammans.

Dåligt med uppdatering, vädret förklarar väl det mesta!
Är man inte på arbetet, så ligger man i solen och har det bra.


Balkong-grillning


Man får helt enkelt anpassa sig efter vad man har, så det blir en del balkong-grillningar nu för tiden. Kan sakna uteplatsen i Växjö något enormt sådana kvällar - resultatet är dock detsamma: grillad mat är godast ever! Speciellt kyckling. Smarrigt!

Förövrigt har jag haft två fantastiska dagar av ledighet,
och till helgen får jag finbesök av Maddis och Fia - hur mys som helst!


RSS 2.0