Årsresumé 2011

Januari/Februari/Mars 2011:
Januari var en spännande månad i kaos, precis nyinflyttade i Linköping efter att ha tillbringat närmare 5 år i Småland. De kommande månaderna gick jag på massa intervjuer och introduktioner och träffade en himla massa nytt folk. Jag gick på en massa promenader i ett försök att lära känna staden.

Jag och Ellinor bodde återigen i samma stad. Och Eve fick sin underbara Elsa! ♥ Johanna fyllde 25 och vi gjorde en twilight-tårta och hon och Jocke kom och drack öl med oss titt som tätt. Jag och min fina karl firade 3 fantastiska år!


April/Maj/Juni 2011:
Året fortsatte i rasande fart, det blir en del besök från tiden i Växjö då både Simon, Fia&Maddis och Frida&Jens besökte oss vid olika tillfällen. Underbara och härliga återseenden! Det blev lite mer ölkvällar och Johanna och jag hittade riktiga tjejtoaletter. Jag tatuerade min femte tatuering.

Tobias fyllde år och denna gång blev det en AIK-tårta. Jag testade på livet som fotbollsfru och dokumenterade min första (och enda?!) match innan jag insåg att det inte var något för mig. Jag hängde mycket i Bergs slussar, när jag inte arbetade. Vilket jag gjorde galet mycket under en period, 1 maj började jag på rad och det hela lugnade ner sig. Avslutade med en fantastisk överraskningsfest för Sanna som fyllde 25!


Juli/Augusti/September
Sedan kom sommaren. Jag och min karl åkte hem till svärföräldrarna och gick på den omtalade malmamarken, Jay Smith stod för musiken. Min fina vän Anna flyttade hit från Växjö, för att läsa till sjukgymnast och det första hon gjorde när hon kom hit var att bli lokalkändis. Jag fyllde år och bakade i mängder, vännerna kom hit och drack lite goda drinkar.

Det blev många restaurangbesök denna sommar. September och Petter hade konserter i parken. Svärmor fyllde ärofyllda 60 år och tog med oss på en oförglömlig resa till vackra Samos i Grekland. Lottie bjöd tjejerna på Ladies Night, vilket var grymt! Jag och Tobias passerade vårt första år som förlovade, utan större men för livet! Jag tackade nej till förlängt på min arbete och istället ja till ett annat. Johanna fick sin Jocke, i smyg.



Oktober/November/December 2011:
Nytt spännande jobb! Vi firade Eveline som fyllde år och gjorde husesyn i deras nyinköpta hus. Jag och Linda tog röda faran och gasade till Ullared för att trängas med resten av Sveriges befolkning. Jag tillbringade många timmar i med näsan i böckerna till förvaltningsrättskursen som jag fick för mig att läsa på min fritid.

Vi hade möhippa för vår Johanna som gick och gifte sig i smyg och hon simmade ner till hajarna. Hur häftigt som helst och en grymt rolig dag! Jag tog med mig sambon på en weekend til stockholm för lite julmys! Systerliten var luciakanditat och vår firade jul vid flera tillfällen. Och den enda snö vi fick var i Malmköping. Vi drack glögg i mängder och diverse olika smaker.



Och idag är det 2011s sista dag, vilket vi avtackar tillsammans med fint sällskap och god mat! 2011 har varit en bra år, med stora förändringar. Och jag och min årgång nådde halvvägs till 50. Jag lämnar detta året bakom mig och ser verkligen fram emot 2012!

Och nyårslöften? Ja, det här året blir det av ekonomisk karaktär.
Inga mer "mindre godis - och mer träning" utan "mer pengar!!" :)



2011 närmar sig sitt slut..

Yeey, äntligen lite ledighet efter att ha jobbat
både jul och nästan hela denna vecka!

Imorgon är det nyårsafton och sista dagen på 2011, och som vanligt ska man väl försöka skriva en årsresumé?! Vårt första år i Linköping har bjudit på en mängd erfarenheter och nya människor.. Men det tar vi i ett annat inlägg, en annan dag.

Jag och min fina karl hyllar året som varit och välkomnar det som komma skall tillsammans i goda vänners sällskap. Jag är så glad över att slippa nyårspaniken som alltid brukar infinna sig dagarna (dagen!) innan och man ännu inte har gjort upp några planer, ha.

'
Årets enda snö hittade jag i Malmköping.
Och det var så, så himla vackert.

Jag har påbörjat bortstädningen av julen. En stjärna, en ljusstake och så granen är det enda som får vara kvar. Det blev aldrig någon vidare julkänsla detta år, så lika bra att städa bort de få spår som finns innan det nya året tar fart med nya krafter!


Yeey, mer bingolotto!


Godkväll i stugan,
Jag måste bara börja med att säga:
MIN DATOR ÄR FANTASTISK!

Och värd varje dyr krona. Bara det att slippa stänga av- och starta den hela tiden! Förut drog jag mig för att sätta mig vid datorn eftersom den startar om typ 5 ggr innan den kan användas - men denna finns tillgänglig jämt. Hej, nästa databeroende (igen..)

Ikväll laddar vi inför eldsjälsgalan och bingolotto (dock inte helt frivilligt, men vi vann ju nya lotter till ikväll på uppesittarkvällen.. och då måste man ju liksom! eller något..) Annars peppar jag mest inför veckans sista arbetsdag imorgon och sedan efterlängtad ledighet. Och som grädden på moset: 2012! Vilket år det kommer att bli!

Och nu har nog min karl blivit färdig med maten.
Jag som lovade att hjälpa till. Men bloggen är ju också viktig.


Ny familjemedlem!

Godmorgon!

Skriver mitt första inlägg på min nya macbook! :)
Var på mellandagsrean på mediamarket igår och efter att ha
tittat på denna raring i dryga året bestämde jag mig för att äntligen slå till!

Och än så länge är jag supernöjd. Men jösses, mycket att lära!

Efter shoppingturen där, så styrde vi färden mot Finspång.
Tog en mysig fika med Johanna, som alltid är lika uppskattat!
Sedan blev det middag hos pappa, med lite släkt och respektive.
Fantastiskt god mat och trevlig stämning.

Idag blir det fortsatt jobb. Pust och stånk! Men ledig till nyår,
vilket ska bli riktigt skönt. Känner att orken ligger något efter..


Julen 2011

Äh, det är nog bara att inse att det endast
kommer några sporadiska inlägg på denna blogg.

Julen 2011 har precis passerat. Och trots arbete på självaste julafton så blev dagarna runt omkring riktigt mysiga. Helgen innan jul besökte vi svärföräldrarna för lite släktträff och julmys. Och till min stora förtjusning blev det även ett riktigt vinterland. Underbart! Tog en härlig promenad i skogen och bara njöt. Fick som vanligt även god mat och återhämtning. Och för att inte glömma de otroligt fina julklapparna - bland annat vår nya köksmedlem vid namn kitchenaid som jag är galen i.

Underbara snö i Malmköping

Dagen före dopparedagen, på självaste uppesittarkvällen kom min fina familj för lite julfirande hos oss. Vi trotsade julmaten och bjöd på plankstek! Därefter blev det bingolotto och julklappsutdelning och där fick jag bland annat min efterlängtade silverkandelaber, som kommer bli så fin i vårt framtida hus. Som vi någongång kommer köpa, haha.

Och nu närmar sig nyår med stormsteg - och jag längtar! Jag ser fram emot 2012. 2011 har varit ett spännande år - med ny stad, nya människor och nya erfarenheter. Men jag tror 2012 kommer bli ännu bättre! Och det känns grymt!


KitchenAid

Inviger min nya KitchenAid med att göra potatismos till vår plankstek som vi bjuder på här ikväll :)

La familia kommer hit för en lite för tidig julafton, uppesittarkvällen till ära! GOD JUL!



Att sticka


Helgens lärdom: Sticka

Mm, denna helg har jag fått lära mig att sticka. Och jag gillar det!
Så nästa projekt är att införskaffa mig egna stickor (?) och sticka mig en halsduk!


2:a advent


När andra ljuset brinner
är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär


Söndag 2011.12.04


Söndag och helgen lider sakta (men så väldigt säkert..) mot sitt slut. Det har varit en riktigt fin helg. I fredags kom kära mammsen och systerliten på besök ♥ Det bjöds på middag, och massa tomteskum. Vi tittade såklart på Idol och spelade även lite Kinect. Alltid trevligt med besök!

Helgerna som återstår är fullbokade, nästa helg åker vi till huvudstaden för mys och julhandel, helgen där på blir det malmköping, till svärföräldrarna och därefter är det jul.. och sedan nyår. Och där, mina vänner.. tog 2011 slut. Jag har stora förväntningar på 2012. Men riktigt så långt fram är vi ju inte ännu. Så tillbaks till verkligheten och denna helg: Nu mot jobbet.


Tomtenatta i stan


Igår var det "tomtenatta" här i Linköping och affärerna hade öppet något längre än vanligt, speciellt Gränden som inte stängde sina dörrar förrän kl. 23. Amy Diamond och Tove Styrke stod även på scen bland affärerna, och luciatåget gled förbi. Och typ varje Linköpingsbo var på plats.

Jag är inte superförtjust i stora folksamlingar, utan får lite lätt panik.. Jag kämpade på en stund, såg Toves låtar, köpte en julklapp och tog Tobias i handen och mer eller mindre sprang hem igen. Ha! Mysigt initiativ iallafall.


December, vad hände nu?


Åhå. Äntligen en ledig dag och vi är redan inne i decembermånad, vad hände där?
Och vart är min julkänsla? OCH VART ÄR SNÖN? Det känns inte riktigt okej.
Decemberhelgerna är dock redan planerade och fullspikade, så det är väl bara att följa med.

All min egergi och kraft har den senaste tiden gått till att komma in på nya arbetet.
Vilket helt klart var lättare än gjort, eftersom det inte finns så mycket riktlinjer att följa.
Nåväl, lite roligt har jag hunnit med utöver. Strosat bland lövhögar, myst med mina hårtussar,
fikat och pratat bort några timmar och firat första advent, precis som bilderna avslöjar..

Och förra helgen hade vi möhippa för vår Johanna, som i september gick och gifte sig med sin Jocke,
i smyg. Utan vår vetskap - men framförallt utan vår närvaro! Lite straffpoäng på det, men vi var givetvis
tvunga och fira! Tropikariet, kycklingdräck, laserdoom, förfest och utgång! Bilder kommer.

Nu blir det en liten shoppingrunda med Linda, innan det är dags att förbereda
veckans fredagsmys ♥ (Ja, jag har blivit en riktig Svensson.. Och jag gillar't!)


RSS 2.0